onsdag 21 januari 2009
adjöken!
onsdag 14 januari 2009
DELICATOVECKAN grupparbete gränser
En ingång för mig i vårat projekt var när några av oss satt och snackade utifrån våra Gränser-böcker. Vi kom in på olika sätt att överskrida gränser och och vad som händer när man gör det. Vi pratade om extremklättrare som tänjer på psyke och rädsla, så att de tillslut inte har några gränser kvar och tom frivilligt hoppar från klippkanter, där vi också drog parareller till konstnärligt arbete där man ofta jobbar med att överskrida gränser.
Våran slutliga idé hade inslag av alla de tidigare och blev en video med psykadeliska bilder och animationer, där vi vill leka med mottagarens psyke och gränser. Vi ville fylla mottagaren med absurda intryck som vi matade så snabbt att man inte skulle hinna bearbeta dem, medan andra animationer bara gick runt och runt. Man skulle inte kunna följa någon kronologi och veta vad som skulle komma härnäst.
På ett sätt är jag väldigt nöjd med vårat arbete, samtidigt som jag tycker att vi kunde dragit det längre och jobbat lite mer med videon. Jag tror att vi kunde formulerat en tydligare idé eller redigerat och jobbat mer med känslan vi ville åt i slutet av processen. Samtidigt skulle det vara svårt att gemensamt komma fram till åt vilket håll vi ska dra den vidare. Processen i gruppen känns avslutad och jag är ändå väldigt nöjd med resultatet! Det är alltid väldigt lärorikt att jobba i grupp och vi hade väldigt kul! Vi har också lärt oss mycket rent tekniskt när vi animerade och redigerade filmen. Jag har jobbat tidigare med animation, men det här var ett så enkelt och snabbt sätt att jobba!
nu är det slut mellan GRÄNSER-boken och mig!
5 teckningar ur GRÄNSERBOKEN
Jag blev inspirerad av en dialog i Nina Hemingssons Hjälp!;
”förlåt att jag bajsade i din garderob, men du provocerade mig.”
Jag spann vidare på det absurda och gjorde några egna ”förlåt att jag...”-teckningar. "
Ett viktigt tema i min gränserbok har varit gränser mellan olika människor och gruppbildningar. Jag tycker det är spännande hur vi och ni-grupper uppstår.